duminică, 19 februarie 2017

Vai de Steaua noastră!



   Cotrobăind pe net pentru o anume informaţie despre Gabriela Vrânceanu Firea, primar în exerciţiu al Capitalei, am dat peste una care, vă mărturisesc, mi-a luat aerul din dreptul plămânilor. Chiar dacă n-am niciun motiv de apreciere pozitivă în ceea ce o priveşte, o las în plata Domnului,  că n-am chef să-mi stric ziua, însă, fraţilor, faza ce urmează chiar că este maximă!
   Nu ştiu câţi vă mai amintiţi că Gaby (punem Y, că dă bine), tam-nisam, cine ştie prin intervenţia cui, a devenit  în ianuarie 1999 consilier pentru relaţii publice şi imagine a premierului Mugur Isărescu, iar în perioada februarie-decembrie 1999 a fost purtător de cuvânt al Guvernului şi Secretar de Stat, şef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu, cu Emil Constantinescu la cârma ţării. Bun, până acu’, n-ar fi cine ştie ce şmecherie, mai ales într-o Românie unde orice nechemat poate fi proptit în funcţii barosane. Numai că, în decembrie 2000 a fost distinsă cu Ordinul naţional „Steaua României” în grad de ofiţer. (Wikipedia) Tare de tot, este?

   Aşadar, în decemrie 2000, Emil Constantinescu o fericeşte pe Găbiţă cu înaltul Ordin, după ce în luna martie a aceluiaşi an noul conţinut din Legea 29 privind sistemul naţional de decoraţii al României suna astfel:

Art. 3. - (1) Decoraţiile sunt conferite cetăţenilor români pentru serviciile excepţionale aduse statului şi poporului român, pentru acte de eroism săvârşite în serviciul militar şi pentru merite deosebite în activitate.
Art. 4. - (1) Decoraţiile sunt conferite de Preşedintele României, prin decret, în baza propunerilor de decorare individuale.
(2) Propunerile de decorare se fac de către:
a) preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru Preşedintele României, primul-ministru, senatori şi deputaţi;
b) primul-ministru, pentru membrii Guvernului;
c) miniştrii şi conducătorii instituţiilor şi organizaţiilor centrale autonome, pentru persoanele din domeniul lor de activitate

   Poate că nu decernarea Ordinului „Steaua României” mă frapează până la starea de şoc, căci, până una alta, şi cu Tokes a fost o alba-neagra de toată jena, dar, da-ţi-mi voie!, ce servicii excepţionale a adus statului şi poporului român, ce acte de eroism o fi săvârşit sau merite deosebite o fi avut în activitate Vrânceanu Firea vreodată? Te pomeneşti că după mandatul la Primărie (sper să fie singurul) are pretenţii la statuie în centrul giratoriu de la Universitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.