vineri, 22 februarie 2013

Cariere de succes - Antonella Marinescu

    Auzisem şi eu de tot felul de numiri d-astea, mai ciudăţele, pe diverse funcţii şi cu diverse atribuţii pe la tot soiul de instituţii ale Statului, dar, ca să fiu sincer, nu prea am fost interesat din cale afară. Era de aşteptat ca învinşii să plece cu un şut în cur, iar câştigătorii să se instaleze cu surle şi trâmbiţe la cârmuirea ţării. N-am pomenit cuvântul normalitate, ci doar că era previzibil ca în mica noastră mahala să fie ridicate poalele, ca să ne vedem...podoabele. 
   Nici acum n-aş fi pierdut timpul cu aşa ceva, dar pentru că mă încearcă o nevralgie de sictir, am dat curs un e-mail primit astăzi, deşi, de prin octombrie 2012, informaţia s-a fumat până la cotor. Totuşi, răsfoind materialul şi după ceva informaţii, începea să mă fure gândul raţiunii şi să caut vreo logică, cât de măruntă, pentru a înţelege ceva din criteriile ce stau la baza numirilor pe funcţii ale anumitor indivizi, luând-o acum în colimator pe această domnişoară, sau doamnă, căreia trebuie să-i recunosc anumite calităţi fizice ce nu pot fi trecute cu vederea. Antonella, neapărat cu doi "L", Marinescu a fost numită de către Guvernul Ponta 1 consul al României la Toronto, adicătelea taman în Canada. Poate că veţi spune: "Bine, băi, frate, dar ce mare şmecherie este că va fi consul un neica nimeni, că şi aşa o să frece ţiparu' p-acolo?". Drept răspuns, să vedem care sunt atribuţiile unui consul:

Secţia Consulară a unei Ambasade desfăşoară, în principal, două tipuri de activităţi:
a) Eliberează documente pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, de regulă cu sprijinul autorităţilor române competente. Majoritatea documentelor nu se eliberează direct, Secţia consulară fiind un punct de legatură între cetăţeanul român aflat în afara graniţelor şi autorităţile române de pe teritoriul României:
- Paşapoarte şi documente provizorii de călătorie în cazul pierderii, furtului sau distrugerii paşaportului sau cărţii de identitate.
- Certificate de naştere, căsătorie sau deces.
- Procuri autentificate.
- Caziere judiciare.
b) Acordă asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români care sunt în situaţii dificile: accidente, reţinere/arest, spitalizare etc, în limitele competenţelor fixate prin Legea română şi în conformitate cu normele internaţionale în vigoare între România şi celelalte state, precum şi în conformitate cu legislaţia locală.

   Are doamna Antonella (dublu "L") pregătirea necesară pentru a-i consula pe cei cu nevoi şi necazuri? Haideţi să-i vedem atuurile, în imaginile alăturate!
   Eu zic că are. Aa, că, deocamdată, nu ştim ce legătură are dumneai cu studiile de specialitate, gândindu-mă la nişte Drept Internaţional sau poate Relaţii Internaţionale, vă propun să nu vă grăbiţi! Are şi dreptul, şi stîngul, după cum se poate vedea, şi mai are şi relaţii. Chiar mai multe decât erau necesare. Dacă este să dăm crezare celor de la "Evenimentul Zilei", cea mai certificată relaţie a avut-o cu primarul Radu Mazăre, saltimbancul din Constanţa, care, cică, a protejat-o pe toate părţile, până a ajuns deputat şi şefa organizaţiei municipale de femei PSD Constanţa, adică cea mai femeie din cele câte or fi fost născute pe malu' gârlii. Toate ca toate, dar Mazăre, o ştiţi prea bine, se pricepe la femei. Are fler!
   Tot din EvZ.ro am împrumutat şi o părere personală a doamnei cu doi "L" în prenume: 
 
"Mi-am dorit foarte mult această numire. Sunt încă deputat până în decembrie. Am spus că nu mai candidez la alegerile parlamentare, iar motivul e familia. Pentru mine consulatele sunt un fel de administraţii ale României în afara ţării. Mi-am petrecut foarte mult timp la Bucureşti departe de familia mea care e în Constanţa. Vreau să merg mai departe, iar familia va merge cu mine. Carierea mea merge mai departe, dar familia va fi alături de mine. Sunt un om foarte conştiincios şi foarte corect", ar fi  declarat Antonella Marinescu prin octombrie 2012. La această oră, trebuie aduse corecţiile de rigoare unităţilor de timp regăsite în citat. Totodată, trebuie spus că nici în luna ianuarie a acestui an nu se prezentase la post, fiind menţionate anumite proceduri de securitate şi securizare ale mandatului său de patru ani la Toronto.
   Altceva? Aruncând un ochi pe textul unei, nici nu ştiu cum să o numesc mai exact, carte de vizită, CV, biografie sau autodenunţ, consula noastră este beton. Pardon! Este lemn. Lemn Tănase. Pe bune, apare ca
"Absolventă a Facultăţii de Industrializare a Lemnului din Braşov, având specializarea de inginer în industria lemnului".  Dar pentru că nu putea să promoveze cu viteza luminii doar călare pe buştean, în CV depus pe vremea când se deputăţea la Bucureşti mai apar:



  • Institutul Român de Management - Diploma - Managementul afacerilor firmei şi dezvoltarea abilităţilor manageriale - 1999
  • Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Colegiul Naţional al Afacerilor Interne - Diploma - Managementul afacerilor interne - 2009
  • Institutul Diplomatic Român - Diploma - Programul de perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale - Diploma - 2010
  • Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative - Master - Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice - 2009-2011

  •    Ee, ce mai spuneţi de asta? Ştia femeia ce ştia, că va intra în gura cârcotaşilor cum că ar fi  făcut rumeguş la vrejul lui Mazăre, aşa că a băgat tanti studii la greu. Probabil i-a şoptit cineva din timp: "Nu pune şi de un doctorat, că-i iei faţa lui Ponta şi altora ca el, care au studiat copy/paste-ul la Sorbona şi Nagasaki"
       Dacă nici aceste argumente nu v-au convins că Anto merită să fie consuleză, nu numai la Toronto, ci oriunde în lumea asta, haideţi să mai adăugăm ceva: " Este membru fondator al Clubului de Volei Feminin din Constanţa şi practică scufundările" Pe blog a postat: "Sunt devotată, comunicativă şi generoasă, calităţi specifice semnului zodiacal sub care m-am născut şi anume Peşti". "Principalii indicatori de imagine pe care îi preţuiesc sunt competenţa, seriozitatea şi umanismul altruist", mai scrie aceasta. De asemenea, a cântat în copilărie la chitară şi a fost invitată de Adrian Păunescu pe scena Cenaclului Flacăra. 
       Prin urmare, indicatorii de imagine, pe care-i preţuieşte atât de mult, sunt indepliniţi. Pozele ataşate sunt cât se poate de grăitoare.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.