vineri, 12 noiembrie 2010

Să sperăm, speranţe!

Chestia asta cu indexarea pensiilor sau, mai precis, cu impozitarea lor, precum şi vârsta de pensionare au devenit psihoză la scară generală, mulţumită vajnicei noastre mass-media şi, nici nu se putea altfel, a clasei politice care freacă menta pe banii noştrii, ba la putere, ba în opoziţie, ba la stânga, ba la dreapta.
Indiscutabil, Guvernul actual pescuieşte în ape tulburi, după cum ne sunt şi vremurile. Marea problemă: criza economică. A doua problemă: lipsa banilor la buget. A treia problemă: prea mulţi cer bani. Care ar fi rezolvarea? Lăsaţi-vă păgubaşi, au încercat şi alţii!
Chiar dacă au fost încercate (că de aplicat, n-a fost nici una) diverse soluţii, cineva - fie sindicat, fie opoziţie - s-a pus de-a curmezişul, dar, ca de fiece dată, în stil dâmboviţean, adică de-a surda şi fără argumente, ci doar aşa, să fie spus un NU. Cea mai tare fază ne-a oferit-o acelaşi fost prezidenţiabil, Mircea Geaonă, care, probabil, aflat încă sub influenţa flăcării violet (de unde şi până unde tâmpenia a fost asociată cu culoarea violetă?), afirmând în faţa camerelor de luat vederile şi perspectivele:
"Nu vom fi de acord cu majorarea vârstei de pensionare pentru 65 de ani, în condiţiile în care speranţa de viaţă în românia este cea mai redusă din Uniunea Europeană. Când se va trăi şi în România cât în Germania (78 de ani - n.a), atunci vom mai discuta" Un singur lucru nu a spus prostănacul de serviciu: "Vârsta de pensionare va fi majorată progresiv, astfel ca până în anul 2030 să se ajungă la pragul de 65 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei (media europeană va fi la 70 de ani - n.a)", aceasta fiind, de fapt, declaraţia premierului Emil Boc.
Nu este căderea mea de a face comentarii pe marginea proiectului de lege privind pensionarea, numai că, daţi-mi voie!, nimeni nu a comentat "perluţa" celui ce vorbeşte fără să spună nimic, recte Miiirrrceeeaaa Geeoooaaaannăăăă! Haideţi că vă spun eu ce "agenturilii dă presă" au ascuns sub preş! Fiind vorba de, deocamdată, un proiect de lege care, de va fi să treacă şi de Parlament, se va întinde pe următorii 20 de ani, Geaonă ne-a dat-o-n bot, clar ca vaca şi fără subtitrare: "Români, nu mai trageţi speranţe, că tot la 68 de ani (actuala speranţă de viaţă a românilor - n.a) crăpaţi!"
Aşa o fi, din moment ce studiile specializate ale unor institute de primă mărime şi notorietate europeană, ba, chiar mondială, au stabilit clar şi fără drept de comentarii că noi, abia coborâţi din copaci, dacă depăşim 68-ul este, deja, o ilegalitate (străbunicu', Dumnezeu să-l ierte! a murit la 106 ani, călcat de vacă în bătătură) condamnabilă şi executabilă!? De ce nu ne-or fi lăsat, măcar, până la...69? Nu de alta, dar aceleaşi institute au mai dat publicităţii nişte statistici interesante: " Speranţa de viaţă sexuală a românilor, bărbaţi şi femei, este de 70-75 de ani, spun specialiştii europeni...etc, etc"
Ee, acum, eu ce să mai înţeleg? Că românul f.te până moare sau moare dacă nu mai fupăie nimic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu